Нова индустрија

Како да се прифати машината за сечење намотки?

2024-01-22

1. Прифаќање намашина за сечење линија, бидејќи вклучува склопување на алатот, и затоа често треба корисникот и производителот на опремата заеднички да го извршат прифаќањето. Пред прифаќањето, со цел да се обезбеди непречено прифаќање, треба однапред да се направи некоја подготвителна работа. Прво на сите, корисникот и производителот на опремата заедно да го завршат статичкиот тест за точност на машината за сечење метал.


2. Овој тест се врши со мерење на разликата помеѓу двете вратила за сечење со помош на линијар или квадратна шипка. Вообичаено, квадратната шипка има пресек од околу 40 mm или 50 mm квадрат и должина од околу 40 до 50 mm повеќе од дијаметарот на сечилото за сечење. Откако ќе се изврши мерењето, треба да се изберат две групи тенки прстени заедно со овој резултат, така што нивната разлика е еднаква на ова отстапување, а потоа да се монтираат на вратилата за сечење.



3. Ова ќе го надомести ова отстапување. Ако не може да се најде соодветен, тогаш ќе треба да се рекреира. Во овој момент треба да се избере за да се заврши јазот намалување. Бидејќи сечењето на јазот е основа за последователно сечење, и затоа треба да се помине низ голем број на филтри за да се анализира дали двете групи на тенок прстен разликата е точна. По голем број тестови, само за да се докаже дека избраната празнина е точна, тогаш може да се фиксираат двете групи тенки прстени, кои се користат како отсекување на отстапувањето на рамената за да одговараат на работата на машината за сечење на челичните намотки.


4. Персоналот може само според барањата на опремата за сечење машина за целокупното дебагирање и тестирање. Треба да се напомене дека, во процесот на дебагирање на ножевите и алатките што се користат, треба да бидат строго во согласност со спецификациите на барањата за софтвер за нож и бројот на уредно вадење.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept