Нова индустрија

Улогата на сензорот за филм во лизгачот на алуминиумски калеми

2024-01-17

1. Филм со сензор за притисоклизгањеОпремата на машината за прес екран, како што се различни цилиндри и вакуумски генератори, зависи од воздушниот притисок за да функционира. Ако овој притисок не се исполни, машината нема да функционира како што е предвидено. Сензорот за притисок постојано ги следи промените на притисокот и, доколку е ненормален, веднаш ќе го предупреди операторот да преземе соодветни мерки.


2. Позиционирање на сензорот за печатење на екранот на машината за печатење одбор за пренос на позиционирање има строги барања за позицијата; овие позиции треба да се реализираат преку различни форми на сензор за позиција. Примери за овие позиции вклучуваат броење ПХБ, движење на главата и масата за ламинирање за откривање во реално време, движење на помошни агенции итн.


3. Машината на екранот под притисок опширно го користи ласерот за преградување на филмови со ласерски сензор, кој е корисен за да се открие компланарноста на иглата на уредот. Кога уредот за тестирање ќе ја достигне позицијата за следење на ласерскиот сензор, ласерскиот зрак се емитува од игличките на IC и се рефлектира назад кон ласерскиот читач.

Ако должината на зракот го рефлектира истиот лансиран зрак, уредот се смета за компланарен; ако не, искривувањето на пиновите предизвикува рефлектираниот светлосен зрак да стане подолг, што покажува дека ласерскиот сензор има дефекти.



4. Генератор на негативен притисок, исто така познат како млазен вакуумски генератор, и вакуумски сензори ја сочинуваат млазницата за вшмукување на машината за вшмукување на сензорот за негативен притисок. Овие компоненти се апсорбираат со негативен притисок. Способноста на машината да работи нормално ќе биде под влијание на голем број фактори, вклучувајќи недоволен негативен притисок, неспособност на вшмукувачката млазница да ги вшмукува компонентите, недостаток на компоненти на фидерот или компоненти кои се заробени во пакувањето и не можат да се вшмукат. Сензорот за негативен притисок постојано ги следи сите промени во негативниот притисок.


Ако открие недостаток на вшмукување или неможност за вшмукување на компонентите, може да му звучи рано предупредување на операторот, потсетувајќи го да го замени фидерот или да провери дали системот за негативен притисок на млазницата е блокиран.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept