Нова индустрија

Како да се прилагоди напнатоста на челичната машина за сечење?

2024-03-12

Контрола на тензија на вашиотчелична машина за сечењее од клучно значење за обезбедување на квалитетот и ефикасноста на вашиот материјал за време на обработката. Правилните поставки за затегнување можат да помогнат да се постигне ефикасно, конзистентно и висококвалитетно производство. Затегнатоста на лизгачот обично се контролира и со контрола на затегнатоста и со контролер на напнатост.



1. Поместувањето на брзината на лифтот на опремата дефинитивно ќе предизвика поместување на затегнатоста на целата опрема.


2. Во целиот процес на намотување и одмотување на машината за сечење, директното искривување на намотување и одмотување континуирано се трансформира, а трансформацијата на директно искривување сигурно ќе предизвика трансформација на напнатоста на суровината. Одмотување во вртежниот момент на сопирање нема да ја промени ситуацијата, директно низ долниот дел, напнатоста ќе се прошири. Во случај на намотување, обратното е точно: ако вртежниот момент на намотување не се промени, напнатоста ќе се намали како што се шири искривувањето на намотката. Тоа е клучен елемент во работата на тензијата на суровината предизвикана од промената.


3. Промената на затегнатоста на ролната на суровината ќе предизвика и промена на затегнатоста на целата опрема.


4. Поделба на несразмерната природа на суровината. Како што се флуктуациите на еластичноста на суровината, дебелината на суровината долж вкупната ширина, промените во ориентацијата на должината итн., Квалитетот на ролната на силата на оската на материјалот и неговата производствена температура, промените на влажноста на животната средина, но исто така и на целата опрема флуктуациите на тензијата ќе биде штетен.


5. Организација на системот за пренос на Slitter (како што се водечки ролери, ролери за флуктуација, ролери итн.) Постои нерамнотежа и неговата стандардна нестабилност на воздушниот притисок и други фактори.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept