Нова индустрија

Како да ги одржувате деловите на машината за сечење?

2023-07-07

Кога станува збор за работи за одржување намашина за сечење, всушност се работи за одржување на секој дел од опремата.

 

Пред сè, треба да обрнеме внимание на рамката за празнење (декојлер и машина за премотување) на маснотиите и движењето на изгледот на лежиштето на лизгање (еднаш на секои три дена); на опремата за надолжно смолкнување на притисочната плоча на осовината за празнење кај изгледот на лежиштето на лизгачката опашка за маснотии со полнење на пиштолот за маснотии (еднаш неделно, пред полнење гориво чисто место за полнење гориво).

Местото за спојување на сопирачките треба исто така да внимава на лубрикантот и да се движи напред-назад неколку пати (три пати неделно, внимавајте на чистењето).

 



На опремата за надолжно смолкнување на секој валјак за прилагодување, подесување на делови исполнети со лубрикант (три пати неделно, обрнете внимание на чистење); горните и долните места за прилагодување на ножот (црв за запчаник црв) исполнети со маснотии (три пати неделно, внимавајте да се исчисти); долниот нож вратило спојката место, исто така, треба да се обрне внимание да се пополни со лубрикант (три пати неделно, обрнете внимание на чистење).

 

Опрема за надолжно смолкнување за одржување на машината за отпадни рабови, оваа оска за поддршка треба да се наполни со маснотии и да се движи наоколу неколку пати (три пати неделно, обрнете внимание на чистење); Група за завртки без заби на сечилото за сечење, на која треба да обрнеме внимание, да наполниме со маснотии и да се движиме неколку пати (три пати неделно, обрнете внимание на чистење).

Надолжно смолкнување на секој волумен на заптивката на цилиндарот за чистење и чистење, пополнете со лубрикант (три пати неделно, внимавајте на чистењето).

 

По вистинското производство на челичната машина за сечење, треба да се посвети внимание на чистење на околината, а потоа треба да се обрне внимание и на проверка на опремата, сите сврзувачки елементи за тестирање за да се спречи олабавување, за да се обезбеди непречено функционирање на следното производство. После тоа, на надолжната машина за стрижење опрема за прилагодување на растечката сила механизам уред и одржување, тоа да се обрне внимание да се види дали притисокот е соодветен. Исто така, според тежината на машината за да се избере спецификациите на опремата за подигнување ќе се подигнат на соодветната локација за секој уред што треба да се фиксира.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept