Нова индустрија

Шест фактори што треба да се земат предвид при прилагодување на машината за тркалање - KINGREAL

2023-06-01

Машина за тркалање е механичка опрема што се користи за тркалање метални плочи и ленти, а се применува во преработувачката индустрија. Во некои случаи, неопходно е да се прилагоди машината за виткање за да ги задоволи посебните потреби. Значи, кои се барањата што треба да ги исполни прилагодената машина за виткање? Подолу ќе биде детален вовед за вас.



1, Капацитетот на тркалање на машината за тркалање.

Капацитетот на тркалање на машината за тркалање е важен фактор што треба да се земе предвид при прилагодувањето. Различни типови машини за тркалање имаат различни способности за тркалање, како што се дебелина на тркалање, должина на тркалање, ширина на тркалање итн. При прилагодување, неопходно е да се одреди капацитетот на тркалање врз основа на реалните потреби за да се осигура дека машината за тркалање може да ги задоволи производните потреби.

2, Приспособувањето на машината за виткање бара разгледување на нејзината структура.

Структурата на машината за виткање е исто така важен фактор што треба да се земе предвид при прилагодување. Структурата на машината за тркалање вклучува повеќе делови како што се основата, телото, вратилото на валјакот и системот за пренос. При прилагодување, неопходно е да се одреди структурата врз основа на реалните потреби за да се обезбеди стабилност и сигурност на машината за тркалање.

3, Контролниот систем на машината за тркалање.

Контролниот систем на машината за тркалање е исто така важен фактор што треба да се земе предвид при прилагодувањето. Различни типови машини за тркалање имаат различни контролни системи, како што се рачна контрола, автоматска контрола, PLC контрола, итн. и сигурен.

4, Приспособувањето на машината за виткање бара да се земе предвид материјалот на машината за виткање.

Материјалот на машината за тркалање е исто така важен фактор што треба да се земе предвид при прилагодувањето. Материјалот на машината за тркалање вклучува повеќе делови како што се телото, вратилото на валјакот и системот за пренос. При прилагодување, неопходно е да се изберат соодветни материјали врз основа на реалните потреби за да се обезбеди издржливост и работниот век на машината за тркалање.

5, Апликативни сценарија на машини за тркалање.

Сценариото за примена на машината за тркалање е исто така важен фактор што треба да се земе предвид при прилагодувањето. Различни сценарија за примена бараат различни типови валавници, како што се ладно валавници, топло валавници, валавници од не'рѓосувачки челик итн. Кога се прилагодува, потребно е да се избере соодветен тип на валавници врз основа на реалното сценарио за примена.

6, Приспособувањето на машината за тркалање бара разгледување на цената и услугата по продажбата на машината за тркалање.

Цената и услугата по продажбата на машината за тркалање се исто така важни фактори што треба да се земат предвид при прилагодувањето. Изборот на бренд на машина за тркалање со разумни цени и целосна услуга по продажбата може да ги намали трошоците за набавка и употреба, обезбедувајќи нормална работа на машината за тркалање. Кога се прилагодува, треба да се обрне внимание на аспекти како што се цената и услугата после продажбата.

Накратко, приспособувањето на машината за тркалање бара разгледување на повеќе фактори како што се капацитетот на тркалање, структурата, системот за контрола, материјалите, сценаријата за примена, цената и услугата по продажбата. Само со разгледување на различни фактори врз основа на реалните потреби може да се приспособи соодветна машина за виткање.


KINGREAL MACHINERY е основана во 1995 година, лоцирана во градот Гуангжу и Фошан. Нашата фабрика зафаќа површина од 8.000 квадратни метри и има повеќе од 120 вработени. По години на развој и напредок, KINGREAL стана една од најпрофесионалните машини за обработка на намотки и снабдувач во Кина

KINGREAL секогаш се придржува до принципот на производство на „Квалитетот на прво место, услугата на прво место“, строго го контролира процесот на производство на машината. KINGREAL обезбедува комплетен дизајн и производствен капацитет, којшто Вклучува оддел за дизајн, технички оддел, оддел за трговија, производствени капацитети, места за склопување и одделенија за услуги по продажбата
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept