Нова индустрија

Вообичаени дефекти и одржување

2023-02-24
Можни причини и контрамерки поради кои машината за отворање не може да се ротира нормално:

1. Оптоварувањето на машината за отворање е преголемо, а фреквентниот конвертор има тековен аларм. Противмерката е да се исклучи вкупната моќност на системот за електрична контрола и да се рестартира.

2. Оштетување на менувачот. Прво исклучете ја вкупната моќност, а потоа свртете ја главата на ролната со рацете за да забележите дали има смртна картичка. Проверете дали менувачот е недопрен и навреме заменете ја оштетената опрема.

3. Горниот фотоелектричен тип на машината за превртување е блиску до преносот на фотоелектричниот тип на дното на тампон-јамите или на дното на тампон-јамите. Не може да се открие дека лимот од силициум челик е блиску до сигналот и треба да се замени.

Второ, главата за тркалање на сегментите не смее да се крева или да се собира. Причини и контрамерки:

1. Хидрауличкото зголемување на пречките на излезниот кабел на електромагнетниот вентил на валани валани машина предизвикува електромагнетот да се движи нормално. Начинот на обработка, проверете го дијаграмот на колото за да проверите дали излезното дејство на електромагнетниот вентил е изгорено, ако е заменето.

2. Отворот на валани валани валани валјак го премалува уредот, а затегнатиот механизам се истроши, што предизвикува олабавување на затегнатоста. Затоа, неопходно е да се замени 68# хидраулично масло еднаш годишно, за да се обезбеди вискозност на хидрауличкото масло. Покрај тоа, потребно е редовно да се подмачкува и одржува главата на ролната.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept